Atunci cand EA castiga mai bine?

Nu putine sunt situatiile cand banii ajung sa fie un subiect destul de delicat in viata de cuplu. “Gurile rele” spun cu tarie ca atunci cand EA castiga mai bine decat EL, relatia devine tensionata, capatand un nou factor de stres.

Inca din cele mai vechi timpuri, se sustine faptul ca barbatul are datoria de a asigura  stabilitatea financiara in casa. Insa, o data cu aceasta “putere”, barbatul dobandeste o oarecare superioritate prin care isi exercitat autoritatea de a lua decizii legat de modul de distribuire a banilor si de a avea ultimul cuvant.

In present insa, o femeie intretinuta nu are o imagine buna in ochii societatii. Relatiile modern presupun ca si aceasta sa participle in mod activ la situatia financiara a relatiei, nu doar pentru cheltuielile din viata cotidiana, ci in primul rand pentru a-si impune respect in fata barbatului.

Sunt numeroase cazurile in care partenerul este dispus sa isi incredinteze in totalitate situatia financiara a familiei, insa chiar si in acest context, o femeie care se respecta nu trebuie sa renunte la ideea de a avea castiguri proprii. Astfel nu vei ajunge in postura de intretinuta sau de a face ca fiecare dintre nevoile si dorintele sa depinda de permisiunea partenerului. Si da, banii aduc fericirea in acest caz!

Independenta financiara a femeii reuseste sa stabileasca echilibrul necesar in relatia de cuplu. O femeie independent, ambitioasa si puternica, va fi mereu o incantare pentru orice barbat.


Comments are closed.